Troosthond

Wellicht heeft u het afgelopen zomer in de media gelezen. Patricia van Vliet van Monuta leidt labradoodle Ruby op als troosthond. Honden kunnen heel goed emoties oppikken en daarmee mensen, die het moeilijk hebben, steunen. In Nederland is de troosthond nog relatief onbekend echter in bijvoorbeeld de Verenigde Staten werken ze er al jaren mee.

TROOST
Dat een hond kan helpen bij rouwverwerking is eigenlijk ook niet vreemd. Knuffelen maakt oxytocine vrij, een hormoon waardoor we ons gelukkiger voelen. En honden geven ook nog eens onvoorwaardelijke liefde, zorgen voor gezelschap en geven structuur aan het .
U kunt zich voorstellen dat het troostende effect van een eigen hond nog veel groter is. Immers, we vinden de meeste troost bij diegenen die het dichtst bij ons staan, en daartoe behoort ook je eigen hond. En al helemaal wanneer je alleen achterblijft na het overlijden van een naaste dierbare. Honden zijn slim en sociaal en daarom bij uitstek troostende dieren.

ZUMA
Nu vraagt U zich wellicht af of de bruine Rhodisian Ridgeback op de foto van onze website ook een troosthond is en of wij daar ook mee werken? Ik geef toe, hij is wat ‘aan de maat’ om lekker mee op schoot op de bank te kruipen. Al denkt hij daar zelf anders over. En hij ziet er met de ‘streep’ op zijn rug voor velen van u misschien ook iets te imposant en wellicht dreigend uit. Niets is echter minder waar. Een ‘goedzak’ eerste klas en dol op aandacht. Maar nee, een getrainde troosthond is hij niet. Maar dat hij dit diploma eigenlijk wel verdient kan ik u verzekeren. Hij bewijst mij al vele jaren trouwe dienst. En mocht u in de situatie komen dat u onze hulp kunt gebruiken en uw bankstel laat het toe, dan neem ik hem met alle liefde voor u mee.

Een gedachte over “Troosthond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *