Futuristische primeur op Afscheidsbeurs Alkmaar

Afgelopen zondag verraste Folmer Entertainment de bezoekers van de Afscheidsbeurs Alkmaar met projectie van bewegende beelden op een strak witte doodskist. De beelden bestonden uit o.a. een tekening die langzaam vorm kreeg op de kist, een filmpje van een motorrijder, rondvliegende vlinders, kabbelend water, enz.

Sinds 2016 werk ik samen met Ed Folmer. Als de techniek op een locatie niet toereikend is, schakel ik hem in want niets zo irritant als een haperend beeld, te zachte muziek of krakend geluid.

Toen Monique van der Sluis en ik het initiatief namen om een Afscheidsbeurs te organiseren, moest Ed hier uiteraard bij aanwezig zijn. Al brainstormende kwamen we op het idee om videomapping toe te passen op een doodskist. Met spanning keken we uit naar de reacties van de bezoekers van de Afscheidsbeurs op deze bijna futuristische baanbrekende toepassing.

Het was spannend maar de bezoekers waren oprecht enthousiast over de toepassing van de beelden. Er werd zelfs zacht gefluisterd: “oh, dat wil ik ook op mijn uitvaart.” Met trots en enige opluchting kunnen we dus concluderen dat de Nederlanders open staan voor deze nieuwe presentatie techniek in de snel veranderende uitvaartwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *